سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خواص فولاد

چگالی فولاد بسته به ترکیب آلیاژ آن متفاوت است، اما معمولاً بین 7750 تا 8050 کیلوگرم بر متر مکعب است.

حتی در محدوده کوچکی از غلظت‌های مخلوط آهن و کربن که فولاد را تشکیل می‌دهند، چندین ساختار متالورژیکی مختلف می‌توانند با خواص بسیار متفاوت تشکیل شوند. درک چنین ویژگی هایی برای تولید فولاد با کیفیت ضروری است. در دمای اتاق، پایدارترین شکل آهن خالص، ساختار (BCC) به نام آهن آلفا (α) است. این فلز نسبتا نرم تنها می تواند غلظت کمی از کربن را در خود حل کند. حداکثر 0.005? در 0 درجه سانتیگراد و 0.021? (درصد وزن) در 723 درجه سانتیگراد


 


داخل درخت

در جنگل داری به قسمت داخلی و غیر زنده ساقه درخت که استحکام بیشتری به آن می دهد، چوب صنوبر می گویند. به همین ترتیب قسمت بیرونی ساقه درخت متشکل از سلول های زنده که آب را به قسمت های بالاتر درخت می رساند نامیده می شود. چوب صنوبر.

درونی شدن همه درختان بعد از سن مشخصی اتفاق می افتد که بستگی به نوع گونه درخت دارد، اما برخی درختان دارای چوب داخلی نامشخص هستند، یعنی. قسمت تیره تری در تنه یا قلب درخت دیده نمی شود، مانند برخی از گونه های خانواده صنوبر، توسکا، بید یا خولان برخی از درختان سوزنی برگ مانند زربین، ساروناز و سرو شیراز [2] خواص بهتری در چوب داخلی دارند. چوب بیرونی که اغلب به دلیل تجمع مواد استخراجی تیره می شود و دوام طبیعی چوب را افزایش می دهد و در نتیجه کمتر مورد حمله قارچ ها و سایر عوامل تخریب کننده چوب قرار می گیرد.


درخت

چوب (به انگلیسی: Wood)، از نظر گیاه شناسی، قسمت سخت و جامد زیر پوست ساقه درخت یا سایر گیاهان چوبی است که به صورت بافت آوندی وجود دارد.

اگرچه معمولاً اعتقاد بر این است که چوب فقط در درختان و درختچه ها یافت می شود، از نظر علمی در همه گیاهان آوندی وجود دارد. کانال های زیر را می توان در درخت مشاهده کرد:

بافت چوب یا کانال های چوبی که شیره خام، آب و نمک های معدنی محلول را از ریشه به برگ ها و جوانه های هوایی منتقل می کند.

یک ظرف زهکشی یا کانالهای آزاد که از طریق آن غذای آماده شده برای برگها (شیره تولید شده) در محلول برای تغذیه بقیه گیاه گردش می کند.

کانال های چوبی توسط سلول های مرده و دیواره های چوبی تشکیل می شوند.

در هر دو مورد، پروتوپلاسم (بخش زنده سلول) ظاهر می شود و دیواره ها با رسوب لیگنین (که سختی چوب است) بزرگ می شوند.


رنگ

رنگ یک ویژگی ادراک بصری است که از تعامل طیف نور با سلول های دریافت کننده نور چشم ناشی می شود. شدت نابرابر نور دریافتی در سه نوع سلولی که نور قرمز، سبز و آبی را در چشم دریافت می کنند، باعث ایجاد مفهوم رنگ در مغز می شود. اگر یک یا چند محدوده طول موج نور مرئی توسط ماده جذب یا منتقل شود، ماده رنگی گفته می شود.

رنگ هر مایع سیال مانند یا هر صمغی است که با استفاده از آن لایه نازکی برای پوشاندن جسم جامد ایجاد می کند. رنگ های سنتی اصلی شامل زرد، قرمز و آبی است. این سه رنگ را با ترکیب هیچ رنگی نمی توان ساخت. رنگ های اضافی عبارتند از:

بنفش: آبی + قرمز

نارنجی: قرمز + زرد

سبز: زرد + آبی

رنگ های نوری اولیه (رنگ های اضافی): شامل سبز، قرمز و آبی است. بر این اساس گیرنده های بینایی رنگ در چشم به سه گیرنده رنگ سبز، قرمز و آبی تقسیم می شوند و طبیعتا انواع کوررنگی نیز بر این اساس طبقه بندی می شوند.


تولید و ارزش نقره

بیشتر نقره جهان از معادن مس، نیکل، سرب و روی در کشورهایی مانند مکزیک، پرو، چین، استرالیا، شیلی و بولیوی استخراج می شود. تولید جهانی نقره در سال 2010 بیش از 22 هزار تن (735.9 میلیون اونس تروی) بود که بیش از 5 برابر بیشتر از تولید طلا بود و نسبت به سال قبل 2.5 درصد افزایش نشان داد. اما کل عرضه نقره جهان 1056 میلیون اونس است که مابقی آن مربوط به بازیافت نقره (حدود 215 میلیون اونس) و فروش نقره توسط دولت ها و افراد است.

قیمت نقره در اسفند 1392 بیش از 21 دلار در هر اونس تروی بود که معادل بیش از 2 میلیون تومان در هر کیلوگرم، تقریباً یک پنجاهم قیمت طلا است. در طول صد سال گذشته قیمت نقره از یک پانزدهم تا یک صدم طلا متغیر بوده است.

 

نقره نیز مانند سایر فلزات گرانبها به دلیل عرضه و تقاضای سرمایه گذاری، نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت نقره در اوایل دهه 1970 کمتر از دو دلار در هر اونس بود، اما در سال 1980 به 49.95 دلار در هر اونس رسید. سپس به کمتر از 10 دلار کاهش یافت و در دهه 1990 عمدتاً بین 4 تا 6 دلار معامله می شد. در سال 2007، قیمت نقره پس از نزدیک به دو دهه دو رقمی شد و در سال‌های بعد به سرعت به 49.76 دلار در آوریل 2011 رسید. و در مارس 2014 بیش از 21 دلار در هر اونس معامله می شد.