سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بالانگ

بالانگ، بالانگ، بادرنگ، بادرنج، ترنج نام Caller balanggi در زبان بین قبیله‌ای آمازونی یا پادرنگ در پارسی باستان (نام علمی: Citrus medica) [1] میوه‌ای خوراکی از خانواده مرکبات (Rutaceae) است. در تهیه مربا از آن استفاده می شود. خاستگاه این گیاه شرق و جنوب شرق آسیا است. نام دیگر این میوه ترنج یا ترنج است.


لیمو شیرین

لیمو شیرین نوعی لیمو [1] با نام علمی (Citrus limetta) و از گونه (dulcis): و Citrus limonum var. شیرین میوه های آن شیرین و درشت است و آب آن را مدر به بیماران تب دار می دهند.

معادل دیگر نام علمی آن Citrus limonum Risso. var Dulcis Morris همچنین به دلیل تلخی آن وجود نارنجین و لیمونین است که با اکسیژن موجود در هوا واکنش داده و طعم تلخی ایجاد می کند.

این مواد در میوه های مختلف مانند گریپ فروت نیز یافت می شود. این تلخی مزاحم مصرف میوه نیست.


استفاده از لیمو در زیبایی

اگر آب لیمو را هر روز صبح با استفاده از پنبه به پوست بمالید، عموماً در روشن شدن رنگ و تقویت و آرامش آن مؤثر است. همچنین می توان از آن برای تقویت ناخن ها و نرم شدن دست ها استفاده کرد. اگر پوست لیمو روی دندان ها مالیده شود رنگ آن ها سفید می شود و دلیل آن وجود اسید خورنده خاصی به نام اسید سیتریک است.

هر چند روز یک بار کمی آهک (یا لیموترش سبز) در دست خود فشار دهید تا زمانی که به آن برسد. کم کم نرم می شود بعد از این کار بسته به اندازه لیمو آن را به دو یا چهار قسمت تقسیم کنید و زیر بغلتان بگذارید و حداقل بعد از 10 دقیقه بوها از بین می رود و می توانید دوش بگیرید. این کار برای بوی نامطبوع بین پاها (ناحیه شرمگاهی) و همچنین قسمتی از پا که در کفش می پوشیم و سفید شدن پوست این قسمت های بدن کاربرد بی نظیری دارد. لازم به ذکر است که هر چه آب لیمو بیشتر روی پوست بماند در از بین بردن جوش های سر سیاه این نواحی موثرتر است. همچنین می توانید شب ها آب لیمو را روی پوست این قسمت های بدن بمالید و صبح روز بعد دوش بگیرید.


مصارف پزشکی لیمو ترش

از این گیاه در طب سنتی برای درمان روماتیسم، نقرس، نفخ، یرقان، چاقی، سرماخوردگی، التهاب، آفتاب سوختگی، مالاریا و خون دماغ استفاده می شود. همچنین به صورت موضعی در رفع التهاب دهان و زبان، آفات و شکنندگی ناخن موثر است. علاوه بر این، اسانس لیمو که از پوست آن استخراج می شود دارای خواص ضد باکتری، ضد عفونی کننده و کاهش دهنده فشار خون است. آهک در طب سنتی هند برای درمان سوزش سر دل استفاده می شود. قطره های خوراکی حاصل از روغن این گیاه به دلیل وجود لیمونن و سیترال [3] در آهک باعث کاهش فشار خون و بهبود افسردگی می شود. ترکیبات ترپن موجود در اسانس لیمو از جمله لیمونن باعث کاهش فشار خون می شود. لیمونن و متابولیت های آن اثر گشاد کنندگی عروق دارند و در نتیجه منجر به کاهش فشار خون می شوند. تغییرات اکسیداتیو "LDL" توسط رادیکال های آزاد اولین رویداد مهم در پاتوژنز آترواسکلروز است. اسانس لیمو با ترکیباتی مانند سیترال، لیمونن و لینالول دارای فعالیت آنتی اکسیدانی است و بنابراین با جلوگیری از اکسیداسیون «LDL» از تشکیل پلاک در دیواره عروق خونی و در نتیجه از بروز بیماری های قلبی عروقی و فشار خون جلوگیری می کند.

مطالعات انجام شده با آنتاگونیست‌ها و آگونیست‌ها در گیرنده‌های مختلف مانند گیرنده‌های بنزودیازپین، سروتونین، آدرنالین و دوپامین، و همچنین با استفاده از آزمایش‌های رفتاری، نشان داده‌اند که اثر ضد افسردگی اسانس لیمو اساسی است. مسیر سروتونرژیک به ویژه با گیرنده "5-HT1A" مرتبط است. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل میزان انتقال دهنده های عصبی در نواحی مختلف مغز نشان می دهد که اسانس لیمو احتمالاً فعالیت ضد افسردگی خود را با تغییر سیستم های دوپامینرژیک و سروتونرژیک اعمال می کند.


لیمو ترش

لیمو ترش یا به اختصار لیمو میوه درخت لیمو و مرکبات است. اگرچه از پوست و گوشت لیمو در پخت و پز استفاده می شود، لیمو بیشتر برای آب آن کشت می شود. لیمو حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک است که طعم ترش آن را تعیین می کند [1] در واقع لیموترش درختچه ای است که ارتفاع آن به چهار متر می رسد و کشت آن فقط در مناطق گرمسیری (آب و هوای مدیترانه ای) امکان پذیر است. شاخه های آن دراز و برگ های آن پهن، سبز مات و بیضی شکل است. ساقه ها تمیز و کمی بالدار هستند. گلهای آن در داخل سفید و بیرون ارغوانی است. آنها بسیار معطر هستند. گلدهی آن عملاً پیوسته است (لیمو تنها درختی است که تقریباً همیشه میوه، گل و برگ دارد). میوه های آن بیضی شکل است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان آبدارتر است.